Демобілізація в Україні: яким буде рішення влади про новий закон

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Демобілізація в Україні: яким буде рішення влади про новий закон
instagram/zelenskyy_officia

Проблема демобілізації військових в Україні: ідеї та виклики нового законопроєкту.

Поділитися:

Українське суспільство неодноразово звертало увагу на проблему демобілізації військових, які тривалий час перебувають на передовій, адже тим військовим, які понад два роки тримають фронт, потрібна заміна. Вони хронічно виснажені і потребують відпочинку. Серед ініціатив за покращення умов служби військових висвітлюється ідея введення коефіцієнтів, які залежатимуть від місця служби, наявності поранення та інших факторів. Народна депутатка Інна Совсун, чоловік якої теж воює, написала власний законопроєкт, за яким можна звільнятися через 36 місяців із обов'язковим перебуванням на лінії фронту протягом року:

"Якщо війна триватиме ще п'ять років, а якщо ще десять років, далі будуть воювати ті самі. Тому що нових тяжко навчати, тому що не налагоджена ця система. В парламенті я чую дуже загальні фрази про те, що "Ну так фронт посиплеться", і ми не хочемо, щоб фронт посипався, але не робіть це тільки їхньою відповідальністю".

Проте, поки що, за перерахунком по цій пропозиції, перші захисники вже набувають право на звільнення. Важливо пам'ятати, що демобілізація - це не лише повернення воїнів до цивільного життя, а й переведення країни на мирні рейки, що неможливо поки війна триває. 

Нині в Україні демобілізація виставлена на порядок денний, проте, її впровадження повинне бути плановим і грамотним. Важливо розуміти, що успішна демобілізація - це не лише питання звільнення військових, а й підготовки та підтримки їх у цивільному житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі